Transportväska för drönare

Transportväska för drönare

Att få med sig allt som behövs när man skall ut och flyga kan vara lite bökigt. Att skaffa sig en transportväska är därför något jag verkligen rekommenderar. Jag köpte en sådan som är fylld med skumplattor som man själv anpassar för innehållet. Det kan vara en god idé att i förväg planera vad som skall få plats och hur man tänkt att det skall ligga i väskan. Sedan ritar man ut på skumplasten och tar bort materialet så att innehållet passar.

I väskan jag har finns det nu plats för:

  1. Två racerdrönare
  2. En sändare
  3. DJI Googles + batteri
  4. 4st drönarbatterier
  5. extra propellrar
  6. lite olika verktyg och reservdelar

Hade ryggsäck och påsar innan väskan införskaffades och det var mångt mycket krångligare att komma åt det man behövde. Skulle man vilja planera om uppläggningen i väskan finns nya skumplattor att köpa som tillbehör.

Flight controller till racerdrönare

Flight controller till racerdrönare

Valet av flight controller till sin drönare kan var svår med alla varianter som finns på marknaden. Det finns inte så mycket rätt eller fel utan den skall passa applikationen man bygger helt enkelt. Man behöver veta sitt behov innan man skaffar sig en. Det finns några olika storlekar men standar är med fästhål 30,5X30,5mm som passer det flesta ramar. Skall man bygga en drönare med return-to-home f…

Visa hela inlägget
Racerdrone för nybörjare

Racerdrone för nybörjare

Köpte mig en Eachine wizard x220 för att börja köra lite drönare på ”riktigt”. Den stora skillnaden mellan att flyga en racerdrönare och en drönare från t.ex DJI är att du bestämmer själv vilka begränsningar den skall ha genom programmering av flightconrollern. En Mavic från te.x DJI, den kan du inte flyga upp och ner. Den kommer tillbaka av sig själv om du skulle förlora kontakten. Den lutar aldr…

Visa hela inlägget
Minidrönare, bygge del 2

Minidrönare, bygge del 2

Steg 2 i bygget blev att löda dit kablarna på Caddxmodulen. Tycker det är lite knepigt att det inte finns en färdig kontakt precis som på DJIs variant så man slipper detta moment. För att kunna löda dit kablarna behöver översta delen på Caddxmodulen skruvas bort så att man kommer åt. Här får man vara lite försiktig då det sitter en väldigt fin kontakt mellan den övre och undre delen. Man får försi…

Visa hela inlägget
Minidrönare, bygge del 5

Minidrönare, bygge del 5

Steg 5 i bygget blev att koppla in Caddx-modulen till flight controllern (CL racing F4 mini). Denna flight controller kommer med i kitet men man kan så klart köpa lösa komponenter och välja efter egen smak. Hade jag köpt lösa delar hade jag nog valt en Diatone Mamba F722 DJI MINI. Den hade också passat med fartreglaget med en kontakt så ingen lödning hade behövts. Viktigt till denna modell är att …

Visa hela inlägget
Binda Caddx vista med DJI googles (Minidrönare, bygge del 6)

Binda Caddx vista med DJI googles (Minidrönare, bygge del 6)

I väntan på mottagaren och slutförandet av bygget passade jag på att binda Caddx-modulen med mina DJI FPV googles. Först behöver både Caddx-modulen samt DJI Googles vara aktiverade samt ha samma version av programvaran. För detta behöver använda sig av DJI Assistant 2 som du hittar här. Under tiden uppdatering sker blir Caddx-modulen väldigt varm, blir den överhettad kan uppdateringen avbrytas så …

Visa hela inlägget
Ladda LiPo-batterier med solceller

Ladda LiPo-batterier med solceller

En sak som kan vara lite omständigt när man skall iväg en dag och flyga är att ladda batterierna på platsen man tänkt flyga på. Ett batteri till en racerdrönare räcker ca 5 minuter innan det behöver laddas igen. För att slippa att ha med sig en hel uppsättning batterier så har vi byggt ett bärbart laddsystem som går på solceller. I paketet ingår ett 12V masterbatteri på 10Ah (ett gammalt elcyckelb…

Visa hela inlägget