Minidrönare, bygge del 4

Minidrönare, bygge del 4

Steg 4 i bygget blev att löda dit motorerna. På ESCn (Mamba F30 mini) är det uppmärkt var motorerna (FlashHobby Arthur 1204/5200kv) skall sitta i ordning 1-4. Först monterades alla delar på plats så att kablarna kunde kapas i lämplig längd. Efter det löddes en och en på plats.

Det kommer 3 kablar från varje motor och det finns 3 lödpunkter för respektive motor på ESCn. De 3 kablarna kan lödas dit på vilken av dom 3 lödpunkterna som helst. Om någon motor går åt fel håll sedan är det bara att byta plats på två av dem så vänder motorn riktningen. Detta går också att göra i mjukvaran efteråt vilket jag kommer göra om det behövs.

Det är viktigt att se till att lödningarna blir bra, dåliga lödningar leder till oförutsedda krascher :) Använd bra lödtenn, flussmedel och en bra lödpenna. Se till att lägga lödtenn på båda delarna innan de löds ihop då det blir lättare att få ett bra resultat.

Minidrönare, bygge del 3

Minidrönare, bygge del 3

Steg 3: Löda fast kablarna som förbinder fartreglaget med flight controllern. På fartreglagets (Mamba F30 mini) sida sitter det en kontakt men på flight controllern (CLracing F4 mini) saknas det en matchande sådan så där måste kablarna lödas fast en och en.

Minidrönare, bygge del 2

Minidrönare, bygge del 2

Steg 2 i bygget blev att löda dit kablarna på Caddxmodulen. Tycker det är lite knepigt att det inte finns en färdig kontakt precis som på DJIs variant så man slipper detta moment.

Minidrönare, bygge del 1

Minidrönare, bygge del 1

Första steget i bygget är väldigt straight forward. Delarna i titanium skruvas enkelt på plats med extremt bra passform. Den lilla gummidelen mellan de bakre titaniumdelarna kom i två varianter. En lite större som passar med Caddx vista antennen så den fick det bli.

Flight controller till racerdrönare

Flight controller till racerdrönare

Valet av flight controller till sin drönare kan var svår med alla varianter som finns på marknaden. Det finns inte så mycket rätt eller fel utan den skall passa applikationen man bygger helt enkelt. Man behöver veta sitt behov innan man skaffar sig en.

Så här bygger du ditt första rc-flygplan!

Så här bygger du ditt första rc-flygplan!

Har du någonsin drömt om att bygga ditt eget flygplan och kunna flyga det själv? Med RC-flygplan är det möjligt att förverkliga den drömmen! I den här artikeln kommer vi att beskriva stegen för att bygga ditt allra första RC-flygplan.

Transportväska för drönare

Transportväska för drönare

Att få med sig allt som behövs när man skall ut och flyga kan vara lite bökigt. Att skaffa sig en transportväska är därför något jag verkligen rekommenderar. Jag köpte en sådan som är fylld med skumplattor som man själv anpassar för innehållet. Det kan vara en god idé att i förväg planera vad som skall få plats och hur man tänkt att det skall ligga i väskan. Sedan ritar man ut på skumplasten och tar bort materialet så att innehållet passar.

Sopwith pup modell

Sopwith pup modell

Sopwith pup är ett biplan (två vingar i höjdled) som flögs under första världskriget. En trevlig typ som lämpar sig bra för modellflyg.

Propellrar

Propellrar

På de allra flesta flygplan sitter det någon sorts propeller som driver flygplanet framåt, även jetmotorer har propellerliknade element (fläktar) men där har de en liten annorlunda funktion. Det finns dock jetmotorer som driver ”vanliga” propellrar där propellrarna är direktverkande i luften.

Flyghobby

"Flyghobby" är en spännande blogg som fokuserar på rc-flyg och drönare. Här hittar du allt du behöver veta om att bygga, flyga och underhålla din egen rc-flygplan eller drönare.

Bloggen ger dig också en inblick i de senaste tekniska innovationerna och trenderna inom rc-flyg och drönare, så att du kan hålla dig uppdaterad och förbättra dina färdigheter som pilot.

Jag delar med sig av mina personliga erfarenheter och ger dig tips och råd om hur du kan förbättra din flygfärdighet och undvika vanliga misstag. Du kommer också att lära dig om säkerhetsföreskrifter och de bästa platserna att flyga dina rc-flygplan och drönare på. Bloggen inkluderar också recensioner av olika rc-flygplan och drönare, vilket hjälper dig att göra det bästa valet när du köper din egen utrustning.

Sammanfattningsvis är "Flyghobby" en blogg som är perfekt för alla som är intresserade av rc-flyg och drönare. Här kan du hitta inspiration, lära dig nya färdigheter, och uppleva spänningen av att flyga dina egna rc-flygplan och drönare.