Hobbyverksamhet och 3D-skrivare

Hobbyverksamhet och 3D-skrivare

En av de mest fantastiska uppfinningarna som någonsin har skapats för hobbyister är 3D-skrivaren!

Du kanske undrar vad en 3D-skrivare har att göra med drönare och modellflygplan.

3D-skrivare är en fantastisk uppfinning som låter dig skriva ut praktiskt taget vad som helst. Du behöver bara en modell och ett material (vanligtvis plast) och sedan kan du börja skriva ut delar i 3D. För flyghobbyisten innebär det att du kan skapa dina egna flygplan- och drönardelar, eller till och med skriva ut dina egna modellflygplan och drönare från grunden. Låt oss ta en titt på varför en 3D-skrivare är en oumbärlig del av modellbyggande.

Anpassade delar

En av de stora fördelarna med att ha en 3D-skrivare för modellbygge är att du kan skriva ut anpassade delar. Om du har en gammal modell som saknar delar eller behöver uppgraderas, kan du enkelt skapa egna delar för att ersätta eller uppdatera de befintliga. Det bästa är att du kan anpassa dessa delar till exakt det du behöver.

Enkel prototyputveckling

En annan fördel med en 3D-skrivare är att den gör det enklare att utveckla prototyper. Om du har en idé för en specifik del kan du skriva ut en prototyp och testa den utan att behöva investera massor av pengar och tid på att bygga en fullständig modell. Detta gör det möjligt att snabbt testa nya idéer och förbättra befintliga modeller utan att behöva spendera mycket pengar.

Kreativ frihet

Slutligen ger en 3D-skrivare dig kreativ frihet. Du kan skriva ut vad som helst, från drönarramar till den där lilla detaljen på landningsstället med hög detaljrikedom. Det finns ingen gräns för vad du kan skapa. Och det bästa är att du kan fortsätta att experimentera och skapa nya saker tills du hittar den perfekta kombinationen av design och funktion.

Så anledningarna till skaffa en 3D-skrivare är många. Den ger dig anpassade delar, enkel prototyputveckling och kreativ frihet.

Så här bygger du ditt första rc-flygplan!

Så här bygger du ditt första rc-flygplan!

Har du någonsin drömt om att bygga ditt eget flygplan och kunna flyga det själv? Med RC-flygplan är det möjligt att förverkliga den drömmen! I den här artikeln kommer vi att beskriva stegen för att bygga ditt allra första RC-flygplan.

Prusa mk3 3d-printer

Prusa mk3 3d-printer

När man håller på med en hobby som rc-flyg (modellflyg och racerdrönare i mitt fall) eller någon annat lite pyssligt är de väldigt behändigt med en 3-d skrivare som kan skriva ut reservdelar när det behövs, och det kommer att behövas reservdelar! I alla fall om man håller på med racerdrones.…

Naturfilmning med drönare

Naturfilmning med drönare

Är du redo för att ta dina naturfilmer till nya höjder? Då är det dags att ta fram drönaren och börja filma! Med en drönare kan du fånga naturens skönhet på ett helt nytt sätt och skapa fantastiska filmer som kommer att imponera på dina vänner och familj.

Modellflyg på olika sätt

Modellflyg på olika sätt

Modellflyg är en spännande hobby som innefattar både hantverket med att bygga sin modell och själva flygandet. skulle man inte vara intresserad av själva byggandet finns många färdiga modeller att köpa. Det finns många grenar inom modellflygning som passar alla typer av hobbyister, oavsett ålder eller erfarenhet. Här är några av de vanligaste grenarna inom modellflygning:

Servon till modellflyg

Servon till modellflyg

Servon är det som styr rodren på ett modellflygplan. Det finns en hel uppsjö av olika sorter och storlekar. De på bilden är så kallade microservon och väger något enstaka gram eller så.

Lär dig flyga RC på iMac med spektrum dx9

Lär dig flyga RC på iMac med spektrum dx9

Som nybörjare av modellflyg eller drönarflyg kan det vara en smart idé att investera i en simulator som man lär sig grunderna i. Till Windows-baserade datorer finns det en hel del olika att välja mellan men till Mac är utbudet inte så stort. Med det sagt så är de som finns riktigt bra så misströsta inte. Aerofly RC8 heter den som enligt mig är bäst när det gäller modellflyg. Många olika modeller och inställningar. Grafiken är väldigt realistiskt och känslan är riktigt bra!

DJI Goggles 2, ytterligare en gamechanger

DJI Goggles 2, ytterligare en gamechanger

FPV-flygning är en otroligt spännande hobby som gör det möjligt för dig att uppleva friheten och rörelsefriheten i en fågels perspektiv. Och när det gäller att uppleva FPV-flygning på högsta nivå, finns det ingen bättre utrustning än DJI Goggles 2.

Flight controller (FC) så fungerar den

Flight controller (FC) så fungerar den

När jag började med RC flyg i slutet på nittiotalet fanns det inga flight controllers eller speciellt avancerad utrusning att bestycka flygtygen med. En enkel radiomottagare och analoga servon var det man fick nöja sig med. Drönare var det ingen som sysslade med då de utan dagens teknik hade varit helt omöjliga att flyga.

Racerdrone för nybörjare

Racerdrone för nybörjare

Köpte mig en Eachine wizard x220 för att börja köra lite drönare på ”riktigt”. Den stora skillnaden mellan att flyga en racerdrönare och en drönare från t.ex DJI är att du bestämmer själv vilka begränsningar den skall ha genom programmering av flightconrollern. En Mavic från te.x DJI, den kan du inte flyga upp och ner. Den kommer tillbaka av sig själv om du skulle förlora kontakten. Den lutar aldrig mer än ett visst antal grader hur mycket du än drar i spakarna. Den undviker till och med objekt som är i vägen. Det gör INTE en racerdrönare, den flyger dit du styr den, punkt. Ofta rakt ner i backen. Det krävs en hel del träning för att bemästra konsten att styra en sådan här manick. Det finns som tur är en hel del olika simulatorer att ladda ner och öva på. Det rekommenderas starkt. Sedan är det väldigt bra att läsa på en hel del innan. Man kommer behöva lära sig programmet Betaflight eller Cleanflight för att programmera sin flightcontroller. Själv kollade jag mycket på youtubern Joshua Bardwell: https://www.youtube.com/user/loraan

Flight controller till racerdrönare

Flight controller till racerdrönare

Valet av flight controller till sin drönare kan var svår med alla varianter som finns på marknaden. Det finns inte så mycket rätt eller fel utan den skall passa applikationen man bygger helt enkelt. Man behöver veta sitt behov innan man skaffar sig en.

Flyghobby

"Flyghobby" är en spännande blogg som fokuserar på rc-flyg och drönare. Här hittar du allt du behöver veta om att bygga, flyga och underhålla din egen rc-flygplan eller drönare.

Bloggen ger dig också en inblick i de senaste tekniska innovationerna och trenderna inom rc-flyg och drönare, så att du kan hålla dig uppdaterad och förbättra dina färdigheter som pilot.

Jag delar med sig av mina personliga erfarenheter och ger dig tips och råd om hur du kan förbättra din flygfärdighet och undvika vanliga misstag. Du kommer också att lära dig om säkerhetsföreskrifter och de bästa platserna att flyga dina rc-flygplan och drönare på. Bloggen inkluderar också recensioner av olika rc-flygplan och drönare, vilket hjälper dig att göra det bästa valet när du köper din egen utrustning.

Sammanfattningsvis är "Flyghobby" en blogg som är perfekt för alla som är intresserade av rc-flyg och drönare. Här kan du hitta inspiration, lära dig nya färdigheter, och uppleva spänningen av att flyga dina egna rc-flygplan och drönare.