DJI mini 3

DJI mini 3

DJI Mini 3 - En liten drönare med stor kraft

Drönare har blivit en alltmer populär form av teknik de senaste åren, och det finns många olika modeller att välja mellan för alla behov och preferenser. DJI Mini 3 är en ny drönare från marknadsledande DJI som erbjuder en mängd avancerade funktioner i en kompakt och portabel design.

Design och byggkvalitet

DJI Mini 3 är en av de minsta drönarna på marknaden, men det innebär inte att den saknar kvalitet. Drönaren är byggd med högkvalitativa material och har en stilfull och modern. Vikten är endast 249 gram, vilket gör den lätt att bära med dig på resor eller utflykter.

Kamerafunktioner

DJI Mini 3 har en 12 MP kamera med en 1/1,3-tums CMOS-sensor och en f/1,7 bländare. Kameran kan ta kristallklara foton och 4K-videor med fantastisk detaljrikedom och färgåtergivning. Drönaren har även en 3-axlig gimbal som stabiliserar bilden så du alltid får de bästa resultaten.

Flygfunktioner

DJI Mini 3 har en mängd avancerade flygfunktioner som gör det enkelt att ta fantastiska bilder och videor. Drönaren har GPS-positionering och en mängd säkerhetsfunktioner som håller den säker i luften, inklusive obstacle avoidance och en automatisk return-to-home.

DJI Mini 3 har även en mängd spännande flygfunktioner som "QuickShots", som låter dig ta dramatiska videosekvenser med en enda knapptryckning. Du kan välja mellom olika sorter som "Dronie", "Circle" och "Helix", och drönaren kommer att automatiskt flyga och filma en imponerande sekvens.

Batteritid och räckvidd

DJI Mini 3 har en imponerande batteritid på upp till 31 minuter, vilket är mer än tillräckligt för att ta fantastiska foton och videor. Räckvidden är imponerande hela 6km vid gynnsamma förhållanden.

DJI Goggles 2, ytterligare en gamechanger

DJI Goggles 2, ytterligare en gamechanger

FPV-flygning är en otroligt spännande hobby som gör det möjligt för dig att uppleva friheten och rörelsefriheten i en fågels perspektiv. Och när det gäller att uppleva FPV-flygning på högsta nivå, finns det ingen bättre utrustning än DJI Goggles 2.

Racerdrone för nybörjare

Racerdrone för nybörjare

Köpte mig en Eachine wizard x220 för att börja köra lite drönare på ”riktigt”. Den stora skillnaden mellan att flyga en racerdrönare och en drönare från t.ex DJI är att du bestämmer själv vilka begränsningar den skall ha genom programmering av flightconrollern. En Mavic från te.x DJI, den kan du inte flyga upp och ner. Den kommer tillbaka av sig själv om du skulle förlora kontakten. Den lutar aldrig mer än ett visst antal grader hur mycket du än drar i spakarna. Den undviker till och med objekt som är i vägen. Det gör INTE en racerdrönare, den flyger dit du styr den, punkt. Ofta rakt ner i backen. Det krävs en hel del träning för att bemästra konsten att styra en sådan här manick. Det finns som tur är en hel del olika simulatorer att ladda ner och öva på. Det rekommenderas starkt. Sedan är det väldigt bra att läsa på en hel del innan. Man kommer behöva lära sig programmet Betaflight eller Cleanflight för att programmera sin flightcontroller. Själv kollade jag mycket på youtubern Joshua Bardwell: https://www.youtube.com/user/loraan

DJI FPV goggles, bäst på marknaden

DJI FPV goggles, bäst på marknaden

Detta headset tillhör DJIs digitala FPV system. Kvalitén är riktigt bra och det känns att de är ett par påkostade ögon. Med fyra antenner som sitter vinklade ifrån varandra lovas upp till 4km räckvidd. Längre än vad min radio klarar så det gäller att inte flyga för långt!…

Flight controller till racerdrönare

Flight controller till racerdrönare

Valet av flight controller till sin drönare kan var svår med alla varianter som finns på marknaden. Det finns inte så mycket rätt eller fel utan den skall passa applikationen man bygger helt enkelt. Man behöver veta sitt behov innan man skaffar sig en.

Flight controller (FC) så fungerar den

Flight controller (FC) så fungerar den

När jag började med RC flyg i slutet på nittiotalet fanns det inga flight controllers eller speciellt avancerad utrusning att bestycka flygtygen med. En enkel radiomottagare och analoga servon var det man fick nöja sig med. Drönare var det ingen som sysslade med då de utan dagens teknik hade varit helt omöjliga att flyga.

Flyghobby

"Flyghobby" är en spännande blogg som fokuserar på rc-flyg och drönare. Här hittar du allt du behöver veta om att bygga, flyga och underhålla din egen rc-flygplan eller drönare.

Bloggen ger dig också en inblick i de senaste tekniska innovationerna och trenderna inom rc-flyg och drönare, så att du kan hålla dig uppdaterad och förbättra dina färdigheter som pilot.

Jag delar med sig av mina personliga erfarenheter och ger dig tips och råd om hur du kan förbättra din flygfärdighet och undvika vanliga misstag. Du kommer också att lära dig om säkerhetsföreskrifter och de bästa platserna att flyga dina rc-flygplan och drönare på. Bloggen inkluderar också recensioner av olika rc-flygplan och drönare, vilket hjälper dig att göra det bästa valet när du köper din egen utrustning.

Sammanfattningsvis är "Flyghobby" en blogg som är perfekt för alla som är intresserade av rc-flyg och drönare. Här kan du hitta inspiration, lära dig nya färdigheter, och uppleva spänningen av att flyga dina egna rc-flygplan och drönare.