Binda Caddx vista med DJI googles (Minidrönare, bygge del 6)

Binda Caddx vista med DJI googles (Minidrönare, bygge del 6)

I väntan på mottagaren och slutförandet av bygget passade jag på att binda Caddx-modulen med mina DJI FPV googles.

Först behöver både Caddx-modulen samt DJI Googles vara aktiverade samt ha samma version av programvaran. För detta behöver använda sig av DJI Assistant 2 som du hittar här. Under tiden uppdatering sker blir Caddx-modulen väldigt varm, blir den överhettad kan uppdateringen avbrytas så se till att ha bra ventilation runt om, använd gärna en liten fläkt som står och blåser.

Caddx-modulen:

  1. Strömsätt modulen med 7,4-26,4V (kopplade in ett reglerbart nätverksaggregat istället för ett batteri)
  2. Öppna DJI Assistant 2
  3. Koppla in Caddx-modulen med en USB-C kabel till datorn
  4. Följ instruktionerna i DJI Assistant 2 och registrera samt uppdatera till senaste versionen

DJI Googles:

  1. Strömsätt glasögonen
  2. Öppna DJI Assistant 2
  3. Koppla in glasögonen med en USB-C kabel till datorn
  4. Följ instruktionerna i DJI Assistant 2 och registrera samt uppdatera till senaste versionen.

Alltså, samma förförande för båda två.

När detta är gjort behöver båda enheterna startas om innan det är dags att binda ihop dem. Detta görs enkelt genom att bryta strömmen.

Bind ihop Caddx-modulen med DJI googles:

  1. Strömsätt modul samt DJI googles.
  2. Sätt glasögonen i binding-mode genom att trycka 2 ggr på bindningsknappen som sitter nedanför ingången för batteriet. Det behövs en liten smal sticka av något slag för att komma åt då denna sitter skyddad för att man inte på misstag skall råka trycka på den. Glasögonen går in i bind-mode och piper kontinuerligt.
  3. Tryck på bind-knappen på Caddx-modulen.
  4. Glasögonen slutar pipa när bindningsprocessen är klar och bild från kameran skall synas i glasögonen.
DJI Goggles 2, ytterligare en gamechanger

DJI Goggles 2, ytterligare en gamechanger

FPV-flygning är en otroligt spännande hobby som gör det möjligt för dig att uppleva friheten och rörelsefriheten i en fågels perspektiv. Och när det gäller att uppleva FPV-flygning på högsta nivå, finns det ingen bättre utrustning än DJI Goggles 2.

Transportväska för drönare

Transportväska för drönare

Att få med sig allt som behövs när man skall ut och flyga kan vara lite bökigt. Att skaffa sig en transportväska är därför något jag verkligen rekommenderar. Jag köpte en sådan som är fylld med skumplattor som man själv anpassar för innehållet. Det kan vara en god idé att i förväg planera vad som skall få plats och hur man tänkt att det skall ligga i väskan. Sedan ritar man ut på skumplasten och tar bort materialet så att innehållet passar.

Minidrönare, bygge del 1

Minidrönare, bygge del 1

Första steget i bygget är väldigt straight forward. Delarna i titanium skruvas enkelt på plats med extremt bra passform. Den lilla gummidelen mellan de bakre titaniumdelarna kom i två varianter. En lite större som passar med Caddx vista antennen så den fick det bli.

Flight controller till racerdrönare

Flight controller till racerdrönare

Valet av flight controller till sin drönare kan var svår med alla varianter som finns på marknaden. Det finns inte så mycket rätt eller fel utan den skall passa applikationen man bygger helt enkelt. Man behöver veta sitt behov innan man skaffar sig en.

DJI FPV goggles, bäst på marknaden

DJI FPV goggles, bäst på marknaden

Detta headset tillhör DJIs digitala FPV system. Kvalitén är riktigt bra och det känns att de är ett par påkostade ögon. Med fyra antenner som sitter vinklade ifrån varandra lovas upp till 4km räckvidd. Längre än vad min radio klarar så det gäller att inte flyga för långt!…

Racerdrone för nybörjare

Racerdrone för nybörjare

Köpte mig en Eachine wizard x220 för att börja köra lite drönare på ”riktigt”. Den stora skillnaden mellan att flyga en racerdrönare och en drönare från t.ex DJI är att du bestämmer själv vilka begränsningar den skall ha genom programmering av flightconrollern. En Mavic från te.x DJI, den kan du inte flyga upp och ner. Den kommer tillbaka av sig själv om du skulle förlora kontakten. Den lutar aldrig mer än ett visst antal grader hur mycket du än drar i spakarna. Den undviker till och med objekt som är i vägen. Det gör INTE en racerdrönare, den flyger dit du styr den, punkt. Ofta rakt ner i backen. Det krävs en hel del träning för att bemästra konsten att styra en sådan här manick. Det finns som tur är en hel del olika simulatorer att ladda ner och öva på. Det rekommenderas starkt. Sedan är det väldigt bra att läsa på en hel del innan. Man kommer behöva lära sig programmet Betaflight eller Cleanflight för att programmera sin flightcontroller. Själv kollade jag mycket på youtubern Joshua Bardwell: https://www.youtube.com/user/loraan

Flyghobby

"Flyghobby" är en spännande blogg som fokuserar på rc-flyg och drönare. Här hittar du allt du behöver veta om att bygga, flyga och underhålla din egen rc-flygplan eller drönare.

Bloggen ger dig också en inblick i de senaste tekniska innovationerna och trenderna inom rc-flyg och drönare, så att du kan hålla dig uppdaterad och förbättra dina färdigheter som pilot.

Jag delar med sig av mina personliga erfarenheter och ger dig tips och råd om hur du kan förbättra din flygfärdighet och undvika vanliga misstag. Du kommer också att lära dig om säkerhetsföreskrifter och de bästa platserna att flyga dina rc-flygplan och drönare på. Bloggen inkluderar också recensioner av olika rc-flygplan och drönare, vilket hjälper dig att göra det bästa valet när du köper din egen utrustning.

Sammanfattningsvis är "Flyghobby" en blogg som är perfekt för alla som är intresserade av rc-flyg och drönare. Här kan du hitta inspiration, lära dig nya färdigheter, och uppleva spänningen av att flyga dina egna rc-flygplan och drönare.